-------- نادبون - نشـریه الکترونیکی جنگ نرم -------

برادر امام زمان (عج)

يكشنبه, ۳۰ فروردين ۱۳۹۴، ۱۱:۵۱ ق.ظ
MOFID

شیخ مفید دانشمندی است که در زمان حیاتش 3 نامه از امام زمان(عج) به او رسید و پیشوای دوازدهم شیعیان، او را با عنوان «برادر» خطاب کرد.«برادر استوار و دوست رشید». این، توصیفی است که امام دوازدهم شیعیان درباره یکی از دانشمندان دینی قرن پنجم هجری به کار برده است...

محمد بن محمد بن نعمان، معروف به «شیخ مفید» فقیه و متکلم مشهور شیعی است. کسی که در سالهای پایانی عمرش و در زمان غیبت کبرای امام زمان(عج) حضرت صاحب الزمان صلوات الله علیه 3 (توقیع) از ایشان دریافت کرد و روایت های فراوانی از حمایت های امام زمان(عج) و عنایت های ویژه ایشان به شیخ مفید نقل شده است.

شیخ مفید در ذیقعده سال ۳۳۶ هجری قمری در نزدیکی بغداد متولد شد. او استاد شیخ طوسی و سید مرتضی علم الهدی بود. شیخ مفید بیشتر در علم کلام تبحر داشت و مکتب کلامی شیعه در عصر او به اوج کمال رسید. او در مناظرات دینی مهارت خاصی داشت و مناظراتش با قاضی عبدالجبار رئیس فرقه معتزله بغداد و قاضی ابوبکر باقلانی رئیس اشاعره معروف بود. شیخ مفید از بزرگترین مراجع تقلید تاریخ شیعه بوده است. او بیش از ۲۰۰ جلد کتاب کوچک و بزرگ نوشته است. اما عاملی که سبب برجسته شدن چهره این فقیه بزرگوار شد، عنایت های ویزه امام زمان(عج) به او بود.


طبرسی در اواخر کتاب «احتجاج» برخی از توقیع‌های ‌(نامه) حضرت «ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف» را که به شیخ مفید صادر کرده، آورده است.در این نامه‌ها حضرت حجت (عج) شیخ مفید را مشمول عنایات خاص و الطاف مخصوص خود قرار داده است. به عنوان نمونه امام زمان (ع) در خطاب‌هایش به شیخ مفید چنین می‏‌فرماید: " للاخ السدید و الولی الرشید الشیخ المفید؛ به برادر استوار و دوست رشید، شیخ مفید …»

سرانجام، شیخ مفید  در سوم ماه رمضان سال 413 ق در 77 سالگی درگذشت. شیخ طوسى، که در تشییع جنازه او حضور داشته است، مى‏گوید: «روز وفات او از کثرت دوست و دشمن براى اداى نماز و گریستن بر او، همانند و نظیر نداشته است. هشتاد هزار تن از شیعیان او را تشییع کردند و سید مرتضى علم الهدى بر او نماز گزارد و در حرم مطهر امام جواد علیه‌السلام، پایین پاى آن حضرت، نزدیک قبر استادش ابن قولویه، مدفون شد.»

او از معدود فقهایی است که مورد عنایت خاص امام زمان علیه السلام قرار گرفته است . از جمله این عنایات، داستانی است که درباره اصلاح فتوای او توسط امام زمان (عج) نقل شده است.« شیخ مفیدروزى در خانه بود، شخصى به حضورش آمد و پرسید زنى حامله فوت کرده ولى بچه در رحمش زنده است ، آیا او را همانطور دفن کنیم ، یا شکمش را شکافته و بچه اش را بیرون آوریم ؟شیخ مفید رحمة اللّه گفت : همانگونه دفنش کنید، آن شخص برگشت و در وسط راه دید سوارى به او نزدیک شد و گفت :شیخ مفید فرمود: شکم آن زن را پاره کنید و بچه را بیرون آورید تا بچه سالم بماند.

آن شخص چنین کرد، پس از مدتى جریان را براى شیخ مفید نقل کردند، شیخ گفت من کسى را نفرستاده بودم ، معلوم است که آن سوار صاحب الامر(عج) بوده است ، اکنون که در احکام اشتباه مى کنم خوب است دیگر فتوا ندهم ، در خانه اش را بست و از خانه بیرون نیامد.ساعاتى نگذشت که از طرف امام زمان علیه السلام توقیعى نوشته اى به خدمت شیخ مفید گذاشته شد:اى شیخ ! براى مردم فتوا بگو و ما آن را تکمیل خواهیم کرد، و نمى گذاریم که در خطا و اشتباه بمانى ، آنگاه در مسند فتوا نشست.»

همانطور که نقل شد تعداد سه توقیع از جانب حضرت حجت (عج) برای شیخ مفید ارسال شد که متن آنها اکنون در دست است.

متن زیر ، نامه ایست که حضرت ولی عصر(عج) برای ایشان مرقوم نموده اند:


بسم الله الرحمن الرحیم

نامه‏ ای به برادر با ایمان و دوست رشید ما،أبو عبد اللّه محمد بن‏ محمد بن نعمان (شیخ مفید) که خداوند عزت وی را مستدام‏ بدارد.
سلام خداوند بر تو ای کسی که در دوستی ما به زیور اخلاص‏ آراسته‏ ای و در اعتقاد و ایمان به ما دارای امتیاز مخصوصی‏ هستی. ما در مورد نعمت وجود تو خداوند یکتا را سپاسگزاریم.
از پیشگاه مقدس خداوندی استدعا می‏کنیم که بر مولای ما حضرت محمد بن عبد اللّه(ص)و خاندان او درود و صلوات پیاپی و بی‏نهایت خویش را نازل فرماید.
از آن‏جا که در راه یاری حق و بیان سخنان و نصایح ما صادقانه‏ کوشیدی،خداوند این افتخار را به شما ارزانی داشته و به ما اجازه‏ فرموده است که با شما مکاتبه کنیم.
شما مکلف هستید که اوامر و دستورات ما را به دوستان ما برسانید.خداوند عزت و توفیق اطاعتش را به آنان مرحمت فرماید و مهمّات آنان را کفایت کرده، در پناه لطف خویش محفوظشان‏ دارد.
با یاری خداوند متعال در مقابل دشمنان ما که از دین‏ خداوند روی برگردانده‏ اند،براساس تذکرات،استقامت کن‏ و با خواست الهی،دستورات ما را به آنان که از تو می‏پذیرند و گفتار ما را که موجب آرامش آن‏ها است، ابلاغ کن.

با این‏که ما براساس فرمان خداوند بزرگ و صلاح واقعی ما و شیعیانمان تا زمانی که حکومت در دنیا در اختیار ستمگران‏ است در نقطه ‏ای دور و پنهان از دیده‏ ها به سر می‏بریم، ولی‏ از تمام حوادث و ماجراهایی که بر شما می‏گذرد کاملا مطلع‏ هستیم و هیچ چیز از اخبار شما بر ما پوشیده نیست.

از خطاها و گناهانی که بندگان صالح خداوند از آن‏ها دوری می‏کردند ولی اکثر شما مرتکب آن شدید نیز باخبریم. از عهدشکنی‏ ها و پشت سرگذاشتن عهد و پیمان‏ها با اطلاعیم. گویی این‏ها از لغزش‏های خود خبر ندارند. با همه این گناهان،ما هرگز امور شما را مهمل نگذاشته، شما را فراموش نمی‏کنیم و اگر عنایات و توجهات ما نبود،مصائب و حوادث زندگی، شما را در بر می‏گرفت و دشمنان، شما را از بین می‏بردند.
پس از خداوند بترسید و تقوا پیشه کنید و ما خاندان رسالت‏ را مدد رسانید. در برابر فتنه‏ هایی که پیش می‏ آید و البته عده‏ ای‏ در این آزمایش و برخورد با فتنه‏ ها هلاک می‏شوند، مقاومت‏ کنید و البته همه این‏ها از نشانه‏ های حرکت و قیام ما هستند. اوامر و نواهی ما را متروک نگذارید و بدانید که علی‏رغم کراهت و ناخشنودی کفار و مشرکان، خداوند نور خود را تمام خواهد کرد.
تقیّه را از دست ندهید و از آتشی که جاهلیت به رهبری‏ بنی امیه افروخته است، بپرهیزید. من که ولی خدا هستم‏ سعادت پویندگان راه حق را تضمین می‏کنم. در این سال در ماه‏ جمادی الاولی حوادثی اتفاق می‏افتد که باید از آن عبرت بگیرید. در آسمان علامت و نشانه‏ ای ظاهر می‏شود که کاملا روشن است‏ و نیز نشانه‏ ای در زمین همانند و مساوی آن پیدا خواهد شد.
در مشرق زمین حادثه‏ ای به‏ وجود می‏ آید که موجب حزن و اندوه و اضطراب است. پس از آن،گروهی،از امت اسلامی که‏ در واقع با اسلام بیگانه هستند بر عراق مستولی خواهد شد و در نتیجه اعمال بد آن‏ها وضع زندگی و ارزاق مردم سخت می‏شود.

آنگاه با هلاک شدن طاغوت آن زمان، بندگکان باتقوا خوشحال‏ می‏ شوند و راه حج خانه خدا بر اهلش گشوده می‏شود و به آسانی‏ حج می‏کنند و امر مردم طبق مراد و خواسته آن‏ها منظم خواهد شد.

پس سعی کنید اعمال شما طوری باشد که شما را به ما نزدیک سازد و از گناهانی که موجب نارضایتی ما را فراهم نماید بترسید و دوری کنید.
امر قیام ما با اجازه خداوند به‏ طور ناگهانی انجام خواهد شد و دیگر در آن هنگام توبه فایده‏ ای ندارد و سودی نمی‏ بخشد. عدم‏ التزام به دستور ما موجب می‏شود که بدون توبه از دنیا بروند و دیگر ندامت و پشیمانی نفعی نخواهد داشت. خداوند شما را با الهامات غیبی خود ارشاد و توفیقات خویش را در سایه رحمت‏ بی‏ پایانش نصیب شما بفرماید.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی